Parel Traject

Parel Traject

De reis van een parel

De geboorte van een parel is een wonderbaarlijke gebeurtenis! Levende oesters onder het oppervlak van de zee produceren parels. Edelstenen moeten worden gesneden en gepolijst om hun schoonheid naar voren te brengen, maar parels hebben een dergelijke behandeling niet nodig om hun schoonheid te onthullen. Ze worden geboren uit oesters compleet met een glinsterende irisatie, glans en zachte innerlijke gloed, in tegenstelling tot alle andere edelstenen op aarde.

Een natuurlijke parel begint zijn leven als een vreemd voorwerp, bijvoorbeeld een parasiet of een stukje schelp dat zich per ongeluk nestelt in het zachte binnenlichaam van een oester waar het niet kan worden verdreven. Om de irritatie te verlichten, begint het lichaam van de oester zich te verdedigen. De oester begint een gladde, hard kristallijne substantie rond de irriterende stof af te scheiden om zichzelf te beschermen.

Deze stof wordt "parelmoer" genoemd. Zolang het irriterende middel in het lichaam blijft, zal de oester eromheen, laag na laag, paarlemoer afscheiden. Na verloop van tijd zal het irriterende middel volledig worden omhuld door de zijdeachtige kristallijne coatings. En het resultaat is uiteindelijk het mooie en glanzende juweel dat een parel wordt genoemd.

Gekweekte parels delen dezelfde eigenschappen als natuurlijke parels en de meeste parels worden tegenwoordig gekweekt. Het enige verschil is dat iemand de irriterende stof in de oester zorgvuldig implanteert, in plaats van dit aan het toeval over te laten. De rest is het werk van de natuur.

Pearl Journey

Nucleatie

In een proces dat nucleatie wordt genoemd, openen hoogopgeleide technici voorzichtig levende pareloesters en maken ze met chirurgische precisie een incisie in het lichaam van de oester. Vervolgens plaatsen ze een klein stukje "mantelweefsel" van een andere oester op een relatief veilige locatie. Vervolgens plaatsen ze een kleine ronde schaal of kern naast het ingebrachte mantelweefsel.

De cellen van het mantelweefsel ontwikkelen zich rond de kern en vormen een zak die zich sluit en parelmoer begint af te scheiden. De geïmplanteerde oesters worden vervolgens teruggevoerd naar de zee waar ze in beschutte baaien - rijk aan voedingsstoffen - zich voeden en groeien. Daarbij scheiden ze laag na laag glanzend parelmoer af rond de implantatie.

Pearl Nucleation

Parelverzorging

De oesters krijgen tijdens deze periode in het water grootse zorg. Vanuit vlotten controleren technici dagelijks de watertemperatuur en voedingsomstandigheden op verschillende diepten en indien nodig verplaatsen ze de oesters naar boven of beneden. Periodiek worden de oesters uit de zee getild voor reiniging en gezondheidsbehandelingen. Zeewier, zeepokken en andere zeeorganismen die hun voeding kunnen verstoren, worden uit de schelpen verwijderd. De schelpen worden ook behandeld met medicinale stoffen om parasieten te ontmoedigen.

Na verloop van tijd, na 8 tot 48 maanden groei en verzorging, zijn de oesters klaar voor de oogst. De exemplaren die de vele gevaren van de zee hebben overleefd, worden aan land gebracht en geopend. Alle parels moeten worden gereinigd en gewassen om resten en geuren te verwijderen. Tijdens deze procedure worden ze meestal getuimeld in roterende zoutstaven. Dit moet nauwlettend worden gevolgd; anders kan een deel van het paarlemoer afslijten.

Wanneer alles goed is gegaan, wordt de schoonheid onthuld - het resultaat is een mooie, glanzende en zeer waardevolle gekweekte parel. Chinese zoetwaterparels en Akoya parels worden vaak na het boren behandeld met natuurlijke chemicaliën. Hierdoor worden ze wit en ziet de kleur er gelijkmatiger uit.

Pearl Care Farm

Sorteren, matchen en rijgen

Na het oogsten worden de parels gesorteerd. Omdat geen twee parels ooit precies hetzelfde zijn, is het sorteren een buitengewoon moeilijke en tijdrovende inspanning die door experts wordt uitgevoerd. Elke parel moet gesorteerd worden op grootte, vorm, kleur en glans, dus het wordt honderden keren bekeken. Na het sorteren worden de parels met grote zorg en precisie geboord.

Eindelijk is het tijd voor matchen en rijgen. Dit kan zelfs moeilijker zijn dan sorteren, want nu moeten experts parels vergelijken die qua grootte, vorm, glans en kleur bij elkaar passen. Ze gaan op zoek naar bijna exacte overeenkomsten. Om bijvoorbeeld 47 parels te vinden voor een perfect op elkaar afgestemde 16-inch halsketting, moet een parelverwerkingsmachine meer dan 10.000 parels doornemen.

Pearl Sizing

Kwaliteit van parels

Miljoenen oesters worden elk jaar geïmplanteerd, maar slechts een klein deel produceert parels van goede kwaliteit. Gemiddeld overleeft slechts 50% van de behandelde oesters en daarvan produceert slechts 20% daadwerkelijk parels die op de markt te brengen zijn. De rest van de resultaten is onvoldoende om juwelen te kunnen noemen. Een perfecte parel is echt een zeldzame gebeurtenis; minder dan 5% van de geïmplanteerde oesters leveren parels met een perfecte vorm, glans en kleur.

Pearl Matching

Pearl Guide

Cultivé Parels

Parels Shop & Koop

Geen resultaten gevonden voor deze selectie.
Copyright © 2018 Pearls Wholesale. All rights reserved.