Parel Tinten

Parel Tinten

Er zijn veel mysterieus klinkende termen als het gaat om parels, en "boventoon" is er daar absoluut een van. Daarom hebben we dit korte artikel gemaakt om eventuele misverstanden over boventonen op te helderen.

Witte parel boventonen

De drie meest voorkomende boventonen bij witte parels zijn: Roze, Zilver en Crème. Deze drie boventonen gelden voor de witte Japanse Akoya, de witte zoetwaterparel en de witte Zuidzee parels, maar hun intensiteit varieert wel van parel tot parel.

Klassieke witte Japanse Akoya parels zijn veruit de populairste gekweekte parel van allemaal, dus hier beginnen we mee.

Zilver is de populairste witte boventoon. Deze lijkt het meest op de echte helderwitte kleur, waarvan de meeste mensen denken hoe een parel er uit moet zien.

Akoya Overtones

Wie vinden dit mooi: Vrouwen met een donkere of olijfkleurig getinte huid, of degenen die gemakkelijk bruin worden. De zilveren boventoon staat ook goed bij vrouwen met zwart of donkerbruin haar.

Waarom vinden ze het mooi: De helderwitte boventoon en de 'koelere' ondertonen (voornamelijk blauw en groen) contrasteren de donkere huidtinten en haarkleuren. Hierdoor lijken de parels groter, meer helder en witter.

Aanbevolen combinaties: De zilveren boventoon is echt veelzijdig en ziet er prachtig uit met zowel witgoud als geelgouden accenten. Witgoud versterkt over het algemeen de "koele" ondertonen van de parel, waardoor ze er helderder en witter uitzien. Geelgoud creëert een mooi, elegant contrast; een zeer klassieke parel look.

Roze is de meest traditionele witte parel boventoon. Roze (of rosé, zoals het ook wordt genoemd) zorgt voor een lichte of diep roze tint over de witte parel.

Wie vinden dit mooi: Vrouwen met een gemiddelde teint, blondines en lichte tot middeldonkere brunettes.

Waarom vinden ze het mooi: Roze is een "warme" boventoon. Gele en licht roze ondertonen en warme highlights als geelgoud lichten deze parel op en laat hem schitteren!

Aanbevolen combinaties: Geelgoud wordt traditioneel gekozen voor deze boventoon; het maakt de parels warmer van kleur en zorgt voor die speciale glinstering. Witgoud heeft vaak de voorkeur bij jongere vrouwen die van koelere tinten houden. Witgoud met roze boventonen tempert de roze tinten van het pareloppervlak.

Crème/Ivoor is de derde meest populaire boventoon. Crème kan het best worden omschreven als een vleugje Franse vanille over de witte kleur van de parel.

Wie vinden dit mooi: Crème is een uitstekende keuze voor roodharigen, vrouwen met grijs of zilver haar en mensen die snel blozen of een heleboel roze/rode toon in hun huidskleur hebben.

Waarom vinden ze het mooi: Crème is een warme boventoon en contrasteert mooi met roze en rode tinten. De beste Crème boventonen hebben paarse nuances die voor een mooi diepte-effect zorgen van het pareloppervlak.

Aanbevolen combinaties: Geelgoud, zonder meer. Crème/ivoor is warm omdat er veel geel in zit. Dit wil je juist versterken en niet afzwakken. Witgoud kan een beetje “goedkoop” overkomen, tenzij je exact de juiste crèmekleur hebt.

Witte zoetwater- en witte Zuidzee parels hebben allebei als boventonen een palet van roze, zilver en crème.

De meest voorkomende boventoon van witte Zuidzee parels is helder zilver. Roze is de zeldzame boventoon en daarmee het meest waardevol. De crème variant kan prachtig complex zijn, met ondertonen van violet en heldere magenta accenten die over het oppervlak glinsteren. Over het algemeen zijn boventonen voor witte Zuidzee parels een beetje zachter en minder intens dan die van de Japanse Akoya.

Bij zoetwaterparels ziet u veel romige tinten en roze boventonen, zilver komt het minst vaak voor.

White Freshwater Overtones

White South Sea Overtones

Zwarte parel boventonen

Tahiti parels zijn van nature zwart en worden gekweekt in de tropische lagunes en atollen van Frans-Polynesië. Hun primaire lichaamskleuren zijn niet echt zwart, maar variëren van het lichtste zilver tot zeer donker houtskool grijs.

Hun secundaire boventonen zijn letterlijk een regenboog van kleuren, maar de meest bekende en populaire zijn: Pauw, zilver/staal en blauwgroen. Andere "exotische" en beroemde boventonen zijn kleuren als aubergine paars, kers, hemelsblauw, pistache, chocolade en meer.

Tahitian Overtones

Tahitian Overtone

Pauw is een gevarieerde mix van groene, gouden en roze tinten, die flikkert over een lichte of donkergrijze kleur van het lichaam.

Wie vinden dit mooi: Iedereen! De Pauw boventoon is gevarieerd en mooi; deze parels kunnen licht of donker van kleur zijn, koel of warm, afhankelijk van de hoeveelheid kleuren op het oppervlak.

Waarom vinden ze het mooi: De Tahiti parels met lichtgrijze Pauw tonen of met roze ondertonen werken goed voor blondines, omdat ze minder contrasteren tegen lichte huidtinten. Tahiti parels met donkere Pauw kleuren staan mooi bij mensen met een donkere, beige of olijfkleurige teint, of voor vrouwen met zeer bleke huidskleur met donkerbruin tot zwart haar.

Aanbevolen combinaties: Pauw boventonen passen zowel bij wit- als geelgoud. Witgouden accenten versterken het koelere uiteinde van het Pauw spectrum en versterkt de groene en lichtblauwe tinten. Geelgouden accenten maken de parels warmer en brengen de gouden, warme groene en roze tinten naar voren.

Zilver/Stalen Tahiti boventonen kunnen het best worden omschreven als een zilvergrijze tot bleekwitte glans die over een lichte tot donkere houtskool grijze lichaamskleur glinstert. Ze kunnen ook vleugje roze of marineblauw en groen bevatten die de kleur extra interessant maken.

Wie vindt dit mooi: Zilveren Tahiti past bij iedereen, maar het staat vooral goed bij blondines en mensen met een gemiddelde teint. Dat geldt nog eens extra als diegene een roze of roodachtige onderliggende teint heeft en geen zware contrasterende kleuren kan hebben. Vrouwen die veel pasteltinten dragen, hebben baat bij de diffuse kleuren van de zilveren boventoon.

Waarom vinden ze het mooi: Zilveren Tahiti’s weerspiegelen de meeste hoeveelheid licht, waardoor de parels helderder en groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. De hogere mate van lichtreflectie en de bleke kleuren zorgen voor minder contrast.

Aanbevolen combinaties: Witgoud complimenteert de zilveren Tahiti het meest. Om de geelgouden accenten te versterken, gebruik je secundaire goudkleuren zoals aquamarijn of roze tinten.

Blauwgroene Tahiti boventonen zijn de op één na populairste en meest voorkomende boventonen voor Tahiti parels. De intense blauwgroene boventoon zorgt voor een heldere kleur over de donkere houtskool grijze lichaamskleur.

Wie vinden dit mooi: Met name bij vrouwen met donker haar en een bleke huidskleur en roodharigen staat de blauwgroene Tahiti boventoon erg goed.

Waarom vinden ze het mooi: De donkere blauwgroene boventoon schittert mooi bij outfits en huidskleuren met een hoog contrast.

Aanbevolen combinaties: Witgoud is de meest populaire keuze om te dragen met blauwgroene boventonen. Witte metalen accenten maken de parels wat koeler en verbeteren de unieke blauwe tinten die op de parels aanwezig zijn. Gebruik geelgoud als u in plaats daarvan liever de warmere groene tinten wil benadrukken.

Gouden Zuidzee Parel boventonen

Gouden parels van de Zuidzee kunnen voor sommigen van ons een beetje lastig zijn. Deze natuurlijk gekleurde parels hebben subtiele boventonen van roze, neutraal goud, zilver, groen/brons en champagne *. Deze secundaire kleuren glanzen over gouden hoofdkleuren die variëren van bleker 12K-goud tot de diepste (en oranje-achtige) 24K-tonen. Diepere en intensere gouden tinten zijn waardevoller dan blekere kleuren.

Neutrale gouden (ook wel gele) parelachtige boventonen komen het meest voor. Ze zijn een secundaire, transparante tint van goud over de primaire eveneens gouden lichaamskleur van de parel. Hierdoor lijkt het dus dat de parels helemaal geen boventoon hebben.

South Sea Overtones

Wie vinden dit mooi: Bijna iedereen die van gouden Zuidzee pares houdt, geniet van de gouden boventoon.

Waarom vinden ze het mooi: De neutrale gouden boventonen passen bij vrijwel elke teint en laat natuurlijke kleur van de parel echt zien.

Aanbevolen combinaties: Geelgoud verbetert de natuurlijke gouden kleuren van deze parels, waardoor ze helderder en rijker lijken.

Roze boventonen op gouden Zuidzee parels zorgen voor een vage roze kleur over de gouden lichaamskleur van de parels.

Wie vinden dit mooi: Bleke vrouwen kunnen deze boventoon gemakkelijk dragen, omdat het een vleugje warmte toevoegt aan de parels en hun teint.

Waarom vinden ze het mooi: De roze boventoon is warm en verhoogt de schittering van de parels. Hierdoor zijn de parels makkelijker te combineren met verschillende huidskleuren en outfits.

Aanbevolen combinaties: Geelgoud is het gemakkelijkst te combineren en is het meest complementair aan de kleur.

Groene/bronzen boventonen op de gouden Zuidzee parels zijn het meest lastig om te dragen. Ze verschijnen als een duidelijke groenachtige tint over de gouden parelkleur.

Wie vinden dit mooi: Vrouwen met een zeer donkere huid, of met een gele teint, kunnen deze look het beste hebben.

Waarom vinden ze het mooi: De koele ondertoon in hun teint botst niet met de groene/bronzen boventoon, waardoor het een complementaire kleurkeuze is. Het zorgt voor een visueel aantrekkelijk geheel, wat zeker de aandacht zal trekken.

Aanbevolen combinaties: Geelgoud is meestal de beste keuze voor deze boventooncombo, omdat het de contrasterende kleuren verbetert en een visueel opvallend sieraad maakt.

Champagne gekleurde gouden Zuidzee parels zijn niet echt een boventoon, maar meer een zeldzame en onderscheidende parelkleur. Champagne is een bleke roze-perzikkleurige tint die sterk doet denken aan de kleur van een fijne champagne.

Wie vinden dit mooi: Blondines en lichte brunettes, evenals dames met roze of rode ondertoon in hun teint.

Waarom vinden ze het mooi: De bleke, pasteltinten complimenteren huidskleuren die niet goed kunnen omgaan met zware kleuren.

Aanbevolen combinaties: Deze boventoon kan beide kanten op, maar meestal helpt mooi geelgoud de parels op te warmen en hun glans te vergroten.

Zilveren boventonen op Gouden Zuidzee parels verschijnen als een bleke witte glans over de gouden parel.

Wie vinden dit mooi: Vrouwen die een bruine of mediterrane huidskleur hebben en koelere kleuren kunnen dragen.

Waarom vinden ze het mooi: De zilveren boventoon is een heldere, koele tint die de groene of zelfs blauwe ondertonen van de parels versterkt. Ze versterken de weerkaatsing van het licht op het pareloppervlak, waardoor de parels meer helder en groter lijken dan dat ze werkelijk zijn.

Aanbevolen combinaties: Witgouden sluitingen en oorbellen versterken dit effect.

Parel boventonen op verschillende huidskleuren

Onderstaande afbeeldingen tonen de drie populairste witte pareltonen van roze, zilver en crème op verschillende huidtinten.

Skin Fair

Skin Dark
Skin Light

Parel Guide

Cultivé Parels

Parels Shop & Koop

Geen resultaten gevonden voor deze selectie.
Copyright © 2018 Pearls Wholesale. All rights reserved.