Parel Kleuren

Parel Kleuren

De natuurlijke kleur van een parel is afhankelijk van een combinatie van factoren:

  • Lichaamskleur, de overheersende basiskleur van de parel.
  • Boventoon, de een of meer kleuren die over de lichaamskleur liggen.
  • Irisatie, een spel van glanzende kleuren. Dit kan lijken op een regenboog, of het is een subtiele combinatie van kleuren, zoals roze, blauw, groen en zilver.

De kleur is geen kwaliteitsfactor, maar heeft wel invloed op de waarde van parels. Dit geldt meer voor zoutwaterparels dan zoetwaterparels. De invloed verschilt per type. Zelfs parels binnen dezelfde gradatie kunnen verschillende prijsniveaus hebben, alleen vanwege hun kleuraspecten. Een mooie boventoon en irisatie kunnen de parel nog waardevoller maken.

Parel Kleuren

De parelwereld heeft meer te bieden dan de oude witte parelketting die je van je oma kent. Het is een wereld vol kleuren: van wit, geel, goud, roze, blauw tot zwart en bijna elke tint ertussen. Met behandelingen en het gebruik van kleurstoffen kan elke kleur van de regenboog gemaakt worden, maar het is toch de natuur zelf die de beste kleuren produceert.

Parel-kleuren

Parel-kleuren Rond

Zoetwaterparel Kleuren

Zoetwater-parel-kleuren

Akoya-parel-kleuren

Akoya-parel-kleuren

Zuidzee-parel-kleuren

Zuidzee-parel-kleuren

Tahiti-parel-kleuren

Tahiti-parel-kleuren

Witte parels

Witte parels worden beschouwd als klassiek en tijdloos vanwege de eenvoudige elegantie.

Witte parelsoorten: Witte Akoya, Witte Zuidzee en Witte zoetwaterparels.

Witte parels

Zwarte parels

Zwarte parels zijn donker en exotisch. Ze spreken al eeuwenlang tot de verbeelding en komen dan ook voor in prachtige oude mythische verhalen.

Zwarte parelsoorten: De Tahiti parels uit Frans-Polynesië en de Zee van Cortez parels uit Mexico zijn de enige natuurlijk gekleurde zwarte parels. Andere parels, zoals de Zwarte Akoya en de Zwarte zoetwaterparel, worden speciaal donker gekleurd.

Zwarte parels

'Gouden' parels

Enkele van de grootste en zeldzaamste gouden gekweekte parels ter wereld zijn de Gouden Zuidzee parels. De gouden parels die afkomstig zijn van de tropische lagunes van de Filippijnen en Indonesische eilanden kunnen variëren van Champagne tot intense 24-karaats gouden tinten. Gouden parels worden geprezen om hun vorstelijke, warme toon.

Gouden parelsoorten: 14K, 18K, 22K en Champagne.

Gouden parels

Zalm- en roze-kleurige parels

Parels die van nature zalm- en roze-kleurig zijn, worden gekweekt door de zoetwatermossel in de aquacultuurvijvers in China.

Zalm-kleurige parels

Lavendel- en paarskleurige parels

Zoetwaterparels die van nature lavendelkleurig zijn, worden – net als de zalmkleurige parels – gekweekt door grotere mossels in de aquacultuurvijvers in China.

Lavendel parels

Blauwe Parels

Uniek op zichzelf; een echte blauwe parel portretteert de ware essentie van individualiteit.

Blauwe parels

Chocoladekleurige parels

Chocoladekleurige parels zijn er in verrukkelijke tinten en wanneer je de parels precies goed kantelt, zie je een adembenemende gouden glans.

Chocoladekleurige parelsoorten: Natuurlijke of behandelde Tahiti's en geverfde chocolate zoetwaterparels.

Chocolade-kleur parels

Meerkleurige parels

Een modern ensemble van gemengde parels zorgt voor een wonderbaarlijke multidimensionale helderheid en zal nog vele jaren een geliefd stuk zijn.

Meerkleurige parels

Pearl Guide

Cultivé Parels

Parels Shop & Koop

Geen resultaten gevonden voor deze selectie.
Copyright © 2018 Pearls Wholesale. All rights reserved.