Tahiti Parels

Tahiti Parels

Galerij & Details

Tahiti parels, in vergelijking met andere soorten

Tahiti parels worden beschouwd als de op een na meest waardevolle commercieel gekweekte parels ter wereld. In tegenstelling tot zwarte zoetwater- en zwarte Akoya parels, die zijn bestraald of geverfd, hebben Tahiti’s van nature een donkere kleur. Tahiti’s parelmoer is meestal erg dik. Het dunste parelmoer wat de Frans-Polynesische wet toestaat voor export is 0,8 mm, wat voor een Akoya buitengewoon dik zou zijn.

Kleuren, vormen, en afmetingen

De prachtige Tahiti’s behoren tot de grootste parels ter wereld, variërend in grootte van ongeveer 8 tot 18 mm, met een gemiddelde van ongeveer 12 mm. De enige grotere commercieel geoogste parels zijn tegenwoordig de Zuidzee parels. De schoonheid van Tahiti parels blijft echter niet beperkt tot hun grootte, ook het kleurenspectrum is opmerkelijk. “Black-lip” pareloesters hebben een regenboogachtige mantel die alle natuurlijke kleuren vertoont. Vooral bij de beste exemplaren schitteren deze kleuren op magische wijze over het oppervlak.

Omdat Tahiti parels geïmplanteerd zijn, komen veel exemplaren in de buurt van een ronde vorm. Daarnaast zijn er druppels-, barok-, knop- en cirkelvormige parels. De ronde Tahiti parels zijn vaak het meest waardevol.

Tahiti Kleur

Oorsprong

Tahiti Oorprong

De Tahiti pareloester, pinctada margaritifera, ook wel bekend als de "Zwarte Lip" oester, komt oorspronkelijk voor in de tropische atollen en lagunes van de Frans-Polynesische eilanden. Deze zoutwateroesters kunnen zo groot worden als een eetbord, met grotere parels als resultaat.

Tahiti parels mogen dan de naam van het beroemde eiland Tahiti dragen, ze komen daar niet vandaan. Tahiti is de belangrijkste handelspost voor atollen die Tahiti parels produceren. “Zwarte Lip” parels worden gekweekt in Frans-Polynesië, de Cook Eilanden, de Micronesische eilanden en zelfs in Japan, Thailand en de Filippijnen. Alleen de parels die geteeld worden in Frans-Polynesië mogen Tahiti parels genoemd worden.

Hoe zeldzaam en waardevol zijn ze?

Tahiti parels waren ooit de zeldzaamste, meest waardevolle gekweekte parels ter wereld. Ze zijn nog steeds veel waardevoller dan zoetwater- en Akoya parels, maar de kwekerijen zijn niet langer aangewezen tot kleine groepen atollen. Dit heeft de marktkrachten in het spel gebracht, waardoor de Tahiti parels vandaag de dag voor een veel bredere doelgroep betaalbaar zijn. Vijftien jaar geleden zou € 100.000 voor een perfect streng Tahiti parels een koopje zijn, tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar voor ongeveer € 2.000 tot € 4.000.

Tahiti Waarde

Meer weten over Tahiti parels? Vraag het aan een van onze teamleden. Wij zijn experts in parels en kunnen uw vragen beantwoorden.

Geen resultaten gevonden voor deze selectie.
Copyright © 2018 Pearls Wholesale. All rights reserved.