Zuidzee Parels

Zuidzee Parels

Galerij & Details

Zuidzee Parels, in vergelijking met andere soorten

Zuidzee parels zijn veel groter dan andere parelsoorten en hebben een unieke glans: ze staan bekend om hun zachte reflectie door de grote aragoniet plaatjes die de parel vormen (in tegenstelling tot de "harde glans" van de Japanse Akoya). Een parel van 8 mm zou voor een Akoya groot zijn, maar dit is de kleinste maat die men in de Zuidzee kan vinden.

Van alle soorten parels heeft de Zuidzee variant de hoogste waarde en eist ze de hoogste prijzen op.

Kleuren, vormen en afmetingen

Zuidzee parels zijn vrij groot en hebben de neiging om een zeer dik parelmoer te hebben. De grootte van Zuidzee parels ligt tussen de 8 en 20 mm, met een gemiddelde van 12 mm. Slechts een klein percentage van elke oogst is bolvormig of bijna rond, dus die exemplaren zijn echt zeldzaam. Barok-, cirkel-, knoop- en druppelvormen worden vaak gebruikt in hoogwaardige designer juwelen vanwege hun unieke vorm en glans. Zuidzee parels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

De zilveren Zuidzee pareloesters produceren parels in de witte, zilveren, aqua en blauwe familie van boventonen. De gouden variant produceert de crème, champagne en diepere gouden parels. Omdat de natuurlijke kleuren van de Zuidzee parels zo rijk en mooi zijn, worden ze na het oogsten alleen maar gewassen en gepolijst om eventuele resten te verwijderen en hun natuurlijke glans te laten zien.

Zuidzee Kleuren

Oorsprong

Zuidzee-parels groeien in de Pinctada maxima zoutwater oester. Hun prachtige warme tonen ontstaan volledig natuurlijk zonder behandelingen. Hun gastheer groeit tot 30 cm in diameter en is de grootste parel producerende soort. Om de genetische diversiteit te behouden, worden wilde oesters geoogst en vermengd met de gekweekte oesters om het aanbod gezond en overvloedig te houden. Alles wordt nauwlettend gevolgd door overheidsorganisaties om hun welzijn op de lange termijn te waarborgen.

Omdat het een delicaat organisme is, is dit type pareloester bijzonder kwetsbaar. Het kweekgebied voor parels in de Zuidzee is dan ook vrij beperkt. Pogingen om de parelkwekerijen in de Zuidzee uit te breiden, hebben weinig succes gehad omdat de oesters niet gedijen buiten hun natuurlijke omgeving.

Zuidzee Oorsprong

Zoals met andere zoutwateroesters, is de parel van de Zuidzee met kralen gekiemd. De groeiperiode is echter ongeveer 2 tot 4 jaar, terwijl de parels Akoya en Tahiti zich in minder dan de helft van die tijd ontwikkelen.

De witte Zuidzee parels worden voornamelijk gekweekt langs de noordwestkust van Australië. Parels van de gouden variant worden voornamelijk geteeld in de Filippijnen en Indonesië; twee landen die snel op weg zijn om de leiders te worden in de productie van de gouden Zuidzee parel.

Een bijzonder historisch feitje; ondanks zijn slechte reputatie werd de ruige en bruisende stad Broom, aan de noordwestkust van Australië, al in de jaren 1850 het handelscentrum voor de Zuidzee parels. En dat terwijl de grootschalige commerciële parelcultuur pas serieus vorm begon te krijgen in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Vandaag de dag domineert Broome nog steeds de witte Zuidzee parelindustrie en is het een mooie, moderne stad geworden die de hoogtechnologische aard van deze handel weerspiegelt.

Hoe zeldzaam en waardevol zijn ze?

De waarde van een Zuidzee parel is sterk afhankelijk van de kleur; hoe dieper de kleur, hoe waardevoller de parel. De diepste gouden kleur, vaak aangeduid als 24 karaat, wordt beschouwd als de meest waardevolle kleur van alle Zuidzee parels. Van alle gekweekte parelsoorten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn Zuidzee parels de onbetwiste leiders in waarde. Hun grote omvang, gecombineerd met de relatieve schaarste, maakt ze ook tot de meest gewilde. Een perfecte streng diep gouden Zuidzee parels in een grote maat kan voor meer dan € 100.000 over de toonbank gaan.

Zuidzee Waarde

Neem voor meer informatie over de Zuidzee parel gerust contact op met een van onze teamleden. Wij zijn experts in parels en kunnen uw vragen beantwoorden.

Geen resultaten gevonden voor deze selectie.
Copyright © 2018 Pearls Wholesale. All rights reserved.